Wonen in Boxmeer

Het project ‘t Bakelgeertpark ligt aan de Bakelgeertstraat, Bernhardstraat en Marijkestraat vlakbij het dorpscentrum van Boxmeer. Voorzieningen zoals o.a. de bassischool, gemeenschapshuis, supermarkten, huisartspraktijken, NSstation/ bushalte etc. zijn op loopafstand gelegen. 

Boxmeer

Het historische en culturele dorp Boxmeer is gelegen in de gemeente Land van Cuijk. Het bruisende dorpscentrum biedt een diversiteit aan horeca- en winkelaanbod. Proef en beleef de sfeer zelf maar! 

Daarnaast kent Boxmeer een rijk cultureel verenigingsleven met volop eeuwenoude tradities, voor alle leeftijden. Één van deze eeuwenoude tradities is ‘De Metworstrennen’ wat ieder jaar op carnavalsmaandag wordt gehouden. De winnaar van deze paardenrace wordt voor één jaar de ‘Koning van de Metworst’. Dit is de hoogste eer die in Boxmeer te behalen valt. 

Boxmeer ken je wellicht ook van het wielercriterium dat al 30 jaar na de ‘Tour de France’ georganiseerd wordt, namelijk ‘Daags na de Tour Boxmeer’. Een dag met volop festiviteiten, sfeer en gezelligheid voor de echte fietsliefhebbers en inwoners. 

De Boxmeerse Vaart (ook wel bekend als Heilig-bloedprocessie) is immaterieel cultureel erfgoed, ontstaan in het jaar 1400 en vindt plaats 14 dagen na Pinksteren.

Omgeving

Boxmeer wordt omgeven door het groenrijke, levendige en landelijke cultuurlandschap “Het Maasheggengebied”. Niet voor niets heeft De Maasheggen sinds de zomer van 2018, als enige gebied in Nederland, de status van UNESCO Man & Biosphere. 

Het gebied kent dan ook vele wandel- en fietsroutes waar u kunt genieten van de unieke flora en fauna. Laat u meevoeren door de seizoenen en de verandering van het landschap. Het gebied brengt heerlijke producten voort, vergeet deze vooral niet te proeven!

Voorzieningen

icon-ov

Vervoer

Wat:
Afstand:
Bushalte Bilderbeekstraat
201 m
Bushalte Beugenseweg
307 m
Bushalte Gemeentehuis
319 m
Bushalte Beugenseweg
376 m
Busstation Station
460 m
icon-scholen

Scholen

Wat:
Afstand:
Jan de Quay School
11.72 km
De Landweert
12.96 km
De Vlaswei
13.02 km
Heilig Hartschool
14.12 km
De Keg
14.56 km
icon-winkels

Winkels

Wat:
Afstand:
Lidl
126 m
Morgana
231 m
ICI Paris XL
239 m
Jan Linders
305 m
Rabobank
325 m
icon-winkels

Medisch

Wat:
Afstand:
Maasziekenhuis
1.83 km
Huisartsenpraktijk Rijkevoort
4.25 km
Via Sana
12.29 km
VieCuri Medisch Centrum locatie Venray
13.39 km
BENU Apotheek Centrum
14.03 km